Visziektes

Deel dit bericht

schimmelvisVisziektes.

 

In de lente komen visziektes in de vijver het meest voor. Dit komt omdat de vissen in deze periode  het langst zonder voedsel op te nemen hebben doorgebracht.

Nu de temperatuur van het water hoger wordt gaat ook de verbranding weer omhoog en gaat de meeste energie hierin zitten.

Doordat alle reserves voor de winter nu zo’n beetje op zijn, blijven er te weinig krachten over om ook nog een goed immuun systeem te ondersteunen. Meestal worden niet alle vissen tegelijk ziek maar de zwaksten kunnen door ziek te worden de infectiedruk verhogen voor de rest van de vissen, die vervolgens één voor één ook ziek worden.

Om deze reden is het beter om in te grijpen als u nog maar 1 zieke vis ziet in uw vijver, en deze apart te zetten in een met een net afgedekte bak met een luchtpompje voor de zuurstof.

Er bestaan veel visziektes die allemaal een andere bestrijding nodig hebben. Om de juiste behandeling in te kunnen zetten is vaak microscopisch onderzoek nodig, wat ik voor u kan uitvoeren.

Dus als u een verzwakte of aangetaste vis ziet in uw vijver: neem contact op, en ik zoek uit wat de juiste behandeling moet zijn!

April 2014

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin