Draadalgen in de vijver.

Deel dit bericht

Draadalgen in de vijver.

Dit jaar begint het voorjaar alweer vroeg. Vanwege langdurige bladval van de afgelopen herfst is niet iedereen in staat geweest al dit blad tijdig uit de vijver te verwijderen. Ook is het een zachte winter geweest en de draadalgen in de vijver groeien alweer snel. Tijd om dit aan te pakken.

Je kunt proberen alle algen er uit te gaan vissen, maar daarmee beschadig je vaak veel zuurstofplanten, die nu nog erg teer zijn met hun jonge uitlopers. Beter is het om te zorgen dat draadalgen geen kans krijgen om te gaan groeien. Dit kan natuurlijk met diverse middelen die je bij tuincentra kunt kopen, maar dan verstoor je het biologisch evenwicht. Beter is het om te zorgen dat de waterkwaliteit op orde is, waardoor de zuurstofplanten grotere groeikracht krijgen dan de algen.

Door middel van het nemen van watermonsters kan ik bepalen hoe optimale waterkwaliteit bereikt kan worden. Hierna kan ik bekijken wat er in uw situatie de juiste biologische maatregelen zijn die genomen moeten worden. Als je zorgt dat aan het begin van het seizoen de vijver een goede start maakt is de kans op problemen later in het jaar kleiner.

Voor een gratis watermeting binnen Apeldoorn kan er altijd contact opgenomen worden met Wessel Vijvers en Tuinen. Buiten Apeldoorn zijn hier in overleg wat kosten aan verbonden. Uiteraard bekijk ik na de meting wat voor uw vijver de beste oplossing is.

Maart 2014