Vijverfolie plooivrij met 3D vijverfolie

Deel dit bericht

Vijverfolie plooivrij met 3D vijverfolie

3d vijver

De meeste vijvers die met vijverfolie worden gelegd hebben veel plooien omdat elke lap die je in een kuil legt nou eenmaal in de hoeken te veel folie heeft om netjes strak neer te kunnen leggen.

De fabrikanten van folie hebben hier iets op bedacht, het zogenaamde 3D folie.

Dit houdt in dat voor vijvers met een symmetrische vorm en rechte wanden, een “zak” van folie gelast kan worden die precies de binnenmaat van het gat heeft zodat er geen plooien meer ontstaan en de vijver strakke wanden heeft.

Uiteraard kunnen er ook ondieptes langs de randen gemaakt worden voor beplanting, maar alles met 90 graden hoeken in de diepte.

Juist de tegenwoordig zo populaire spiegelvijvers met strakke boven zijdes met natuursteen platen afgewerkt, lenen zich bij uitstek voor deze techniek.

Vereiste is wel dat het gegraven gat, of de gemaakte opbouw zorgvuldig gemeten moet worden om tot een goed resultaat te komen. Het afwerken van de bovenzijde met natuursteenplaten vergt nog wel enige deskundigheid om ook in de toekomst een blijvend mooie oplossing te maken.

Op de foto ziet u de fase waarin de 3D folie al gelegd is maar de afwerking nog uitgevoerd moet worden.

Uiteraard is de hele inrichting van de vijver geheel naar wens uit te voeren al naar gelang van de functie van de vijver, rekening houdend met waterdieptes, planthoogtes, zichtzijden en kleurstellingen passend bij uw wensen en de rest van de tuin.

In verband met de duurzaamheid kies ik bij aanleg voor rubberfolie.

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin