Zomer draad alg in de zwemvijver

Deel dit bericht

DSC00007-OptimizedZomer draad alg in de zwemvijver

De meeste zwemvijvers hebben een helofytenfilter dat in overmaat beplant is met lissen, egelskop en kalmoes. Deze planten werken goed om algen geen kans te geven, alleen vanaf half juli hebben al deze types de onhebbelijkheid om al hun groeikracht te benutten om zaden te laten groeien.
Om de groei van het zaad extra te bevoordelen laten deze planten een deel van hun bladeren afsterven; deze komen dan op het ondiepe moerasgedeelte te liggen waar ze al snel door de krachtige zon aanleiding gaan geven voor de groei van draad algen of slijm algen. Juist omdat vanaf deze tijd in Nederland het meest gezwommen wordt, zal de vorming van draad alg erg hinderlijk zijn.
Het is dus zaak het helofytenfilter in deze tijd van het jaar aan te vullen met planten die juist in deze periode hun grootste groeikracht hebben. Op deze manier worden de nieuw vrijkomende voedingsstoffen op een goede manier opgevangen, en nemen deze planten ook nog het licht weg voor de mogelijke algen groei.
Herkent u dit probleem en wilt u de juiste planten in het filterdeel bijgeplaatst hebben? Neem dan contact op en het zwemplezier kan ongehinderd verder gaan zonder algen.

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin