Ervaringen

 

Ervaringen van klanten

Hieronder leest u ervaringen van enkele klanten. Heeft u ook een ervaring met Wessel Vijvers & Tuinen en wilt u deze graag delen? Dan kunt u deze naar mij mailen.

Ervaring van Gert-Jan en Gerda de Groot (06-2015)

Op advies van tuincentrum Groenrijk kwamen we in aanraking met Wessel.

Onze vijver was voor mijn man al een paar jaar een doorn in het oog, omdat het van mij afgedekt moest worden  met betongaas i.v.m. erg kleine kleinkinderen. De kinderen vonden het trouwens prachtig want het gaas was zo stevig dat ze er op konden lopen!!! maar het zag er niet uit!!!

Omdat de jongste naar zwemles ging en ze wat groter werden heb ik voor de verjaardag van mijn man advies gevraagd aan Wessel. En hij kwam met een voorstel om de vijver veiliger te maken voor de kleinkinderen zonder betongaas waarbij ook meteen de vijverplanten werden aangepakt om het onderhoud makkelijker te maken. Deze oplossing was voor mij al een hele geruststelling. Al blijven we natuurlijk altijd alert! 

Wessel dacht dus met ons mee en heeft het nodige eruit gehaald, waar nodig gesnoeid en alles weer zorgvuldig terug geplaatst en zo nodig aangevuld!!! 

Dit kado voor mijn man was zelfs op tijd klaar voor zijn verjaardag en we genieten nu weer volop: niet alleen van wat er in het water leeft maar ook wat het water allemaal aantrekt  zoals vlinders, libellen en vogels die een bad komen nemen.

Gerda de Groot uit Beekbergen.

Reactie van Wessel Huppelschoten: klik voor foto’s van de vijver (vijver 9) van bovenstaande ervaring de volgende link aan link foto’s

 


Ervaring van Kick en Anders  (11-2014)

Het was een genoegen om Wessel aan het werk te zien. Hij heeft het probleem van de stoflaag op de vijver opgelost, een piepklein lekje gevonden en gerepareerd, de hele vijver schoongemaakt en lelijke plooien in het folie weggewerkt en de beplanting van de vijver ter hand genomen. En alle kikkers, salamanders en andere vijverbewoners zijn met veel zorg behandeld en weer teruggezet. Een zeer gedegen professional met hart voor de zaak.

Tot in het voorjaar!
vriendelijke groet
Kick en Anders
 
Ervaring van Theo Giesen (03-2014)
 
Net als de ervaring van mevr. Lindhout heb ik ook positieve ervaringen met de door Wessel uitgevoerde werkzaamheden. Onze vijver was nooit helder. Altijd veel algen in het water. We hadden de moed eigenijk al opgegeven dat we ooit een heldere vijver zouden krijgen. Maar Wessel zei dat het moest lukken. En inderdaad. Vorig jaar heeft Wessel de vijver opgeknapt, de nodige zuurstofplanten er in gezet en nu ziet de vijver er mooi en helder uit.

We zijn dus erg blij met de door Wessel uitgevoerde werkzaamheden.

Vriendelijke groet,
Theo Giesen


Ervaring van Greetje Lindhout (11-2013)

Afgelopen voorjaar moest de tuin opgeknapt worden en daarbij moest de  waterlelie ingekort worden. Voor de laatste klus had de tuinman een bevriende vijverspecialist meegenomen. Met hem is toen de afspraak gemaakt om in de herfst de vijver helemaal eens een schoonmaakbeurt te geven. Dat was hard nodig. Er zaten te veel waterplanten in en ook de laag modder was te dik.

Eind oktober is de klus geklaard. Wessel Huppelschoten heeft de vijver leeg gepompt. Voor de vissen had hij een grote bak bij zich, die werden eerst gevangen en daarin gedaan. Voor de waterplanten en de kleine waterdieren had hij een andere bak. De waterplanten werden uit de vijver gehaald en gekortwiekt. Zeer zorgvuldig werden slakken, larven en kleine salamanders uit de modder gevist en in de bak terug geplaatst. Het water dat weggepompt werd, werd eerst nog gezeefd, zodat er nog heel wat klein goed gevangen kon worden en dit niet in het riool verdween.

Toen de vijver helemaal leeg was, werden de vaste vijverplanten gekortwiekt en teruggeplaatst. Daarna kon de vijver weer met water gevuld, vissen en andere waterdiertjes teruggeplaatst. Alles werd netjes opgeruimd en de vijver kan weer een tiental jaren mee.

De modder uit de vijver werd door Wessel over de tuinaarde verspreid, dat was goede mest, volgens hem.

In het voorjaar komt Wessel nog een keer kijken hoe de waterplanten er bij staan en worden er zo nodig nieuwe planten bijgevoegd.

Tuin en vijver lagen er weer keurig netjes bij en de vissen schieten weer zichtbaar door het water.

Een tevreden klant,

Greetje Lindhout


Reactie van Wessel Huppelschoten

Allereerst wil ik U bedanken voor uw reactie op mijn werkzaamheden. Om voor de lezers nog iets te verduidelijken nog even het volgende:

Door gebruik te maken van een zevend systeem ben ik in staat een scheiding te maken tussen zaken uit het afvalwater die desgewenst in de vijver terug kunnen, zoals kleine visjes, slakken, insecten, maar ook vijversubstraat. Ook kan een groot deel van de modder uit de vijverbodem apart afgevoerd worden (in dit geval was er sprake van een mogelijkheid tot hergebruik). Door omzichtig te werk te gaan wordt alleen de modder van de bodem verwijderd en blijven de wortels van de zuurstofplanten grotendeels op de vijverbodem achter. Hierdoor zijn de kansen op algen groei in het voorjaar daarna veel kleiner.

Een ander voordeel van dit systeem is dat de tuin om de vijver heen helemaal schoon blijft, en het riool niet verstopt raakt met vezelige slibresten.